Marea Neagra poate fi verde!

Alge verzi

 Bryopsis plumosa

   Increngatura Chlorophyta, Ordinul Bryophytales, Familia Bryopsidaceae.
   Este o alga verde cu tal plurisifonal (cenocit) filamentos, penat ramificat, cu cromatofori discoidali sau elipsoidali care au terminatii ascutite. Atinge lungimea de pana la 20-25 cm. Este frecventa pe pietre in zona sublitorala, primavara si la inceputul verii.

 Cladophora latevirens            

   Increngatura Chloriphyta, Ordinul Siphonocladales, Familia Cladophoraceae.
   Este o alga verde pluricelulara cu filamente erecte, ramificate, fixata de substrat cu rizoizi bazali. Cromatoforii au numerosi pirenoizi. Ramurile sunt incovoiate ca o secera, in grupe de cate 4-6. Atinge lungimea de 30 cm. Se intalneste pe pietre, in locuri linistite, la adancimi mici.

 Cladophora sericea

   Increngatura Chlorophyta, Ordinul Siphonocladales, Familia Cladophoraceae.
   Este o alga verde cu filamente erecte, ramificate, fixate de substrat cu rizoizi bazali. Cromatoforii au numerosi pirenoizi. Ramificatiile terminale sunt drepte sau putin curbate si nu formeaza un smoc. Se fixeaza pe substrat prin rizoizi. Atinge lungimea de pana la 30 cm. Se intalneste pe pietre, la adancimi mici.

 Enteromorpha intestinalis

    Increngatura Chlorophyta, Ordinul Ulothrichales, Familia Ulvaceae.
    Este o alga verde cu tal lamelar, in mod obisnuit neramificat sau slab ramificat; cromatoforul ca o placa nu umple celula. Are un singur pirenoid. Atinge lungimea de pana la 40 cm. Se intalneste pe pietre la diferite adancimi, in ape impurificate, dar si in ape dulci.

 Ulva rigida

   Increngatura Chlorophyta, Ordinul Ulothrichales, Familia Ulvaceae.
   Este o alga verde pluricelulara, cu tal lamelar (foliaceu), cu rupturi pe mijloc. Celulele talului au un singur nucleu, iar cromatoforul are unu sau doi pirenoizi. Talul este alcatuit din doua straturi de celule. Atinge lungimea de 20-25 cm. Creste pe pietre, in zona sudica a litoralului nostru, intre Costinesti si Mangalia.

© 2011 All rights reserved.

Creați un site gratuitWebnode